NU.nl: Een op vijftien werknemers krijgt arbeidsongeval

Een op de vijftien werknemers kreeg in 2013 te maken met een arbeidsongeval.

Zeker 485 duizend mensen had te maken met lichamelijk letsel of geestelijke schade door een ongeval tijdens het werk. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Bijna de helft van de slachtoffers bleef hierdoor een dag of langer thuis. De meeste arbeidsongevallen deden zich voor in de horeca.

Letsel

Zo’n 70 procent van de werknemers met een arbeidsongeval liep lichamelijk letsel op, zoals een wond, botbreuk, verstuiking of verbranding. Ruim 20 procent liep uitsluitend geestelijke schade op, zoals psychische schade door bedreiging of agressief gedrag.

Meer mannen dan vrouwen krijgen te maken met een arbeidsongeval. In 2013 had 5,3 procent van de vrouwen een ongeval, bij mannen was dat 7,6 procent. Het verschil wordt door het CBS mede verklaard doordat mannen gevaarlijker werk doen.

Arbeidsongevallen

Jongeren

Jongeren tot 25 jaar blijken vaker te maken te hebben met een ongeval op het werk. In 2013 had 8,2 procent een arbeidsongeval met letsel . Dat is bijna anderhalf keer zo veel dan bij oudere werknemers.

(Bron: http://www.nu.nl/economie/3834203/vijftien-werknemers-krijgt-arbeidsongeval.html , Geraadpleegd: 22 juli 2014)

Dit artikel is toegevoegd aan categorie Blog

Door Safety professional Bram

Commercieel afdelingshoofd - Safety

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *